Het afgelopen jaar heeft het Alma College in Almelo een ingrijpende verbouwing ondergaan, een project dat een samenwerking was tussen diverse belangrijke partijen. De opdracht voor de verbouwing werd verstrekt door Stichting Carmelcollege, CSG Het Noordik en OSG Het Erasmus. Met een brutovloeroppervlak van 13.987 m² is het vernieuwde gebouw nu een thuis voor ongeveer 1.000 leerlingen.

Noorman Bouw- en milieuadvies had de eer om als bouwfysisch en brandtechnisch adviseur op te treden. Onze expertise zorgde ervoor dat het vernieuwde Alma College niet alleen voldoet aan de huidige bouw- en veiligheidsnormen, maar ook een optimale omgeving biedt voor studie en samenwerking. De bouw begon in augustus 2022, na het verkrijgen van de opdracht in januari 2021, en het project werd met succes opgeleverd in augustus 2023.

LKSVDD architecten waren verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp, terwijl Lucassen Bouwconstructies Hengelo als constructeur optrad. Enervisie Winterswijk heeft de installatieadvies verzorgd. De bouwkundige aannemer van dit project was Marku Bouw B.V. HEVO speelde een cruciale rol door het Programma van Eisen te leveren en zorgde voor bouwmanagement en kostenmanagement. De directievoering was in handen van FMSchool. Het succes van dit project is te danken aan de gezamenlijke inspanningen van alle betrokken partijen.

Twee mannen knippen een lintje door bij het nieuwe gebouw

Foto via: https://almacollege.nl/