Bouwadvies en Plantoetsing

Als u woningen, kantoren of bedrijfsgebouwen bouwt, wilt u dat mensen er prettig kunnen verblijven. Daarvoor moet u bij het bouwen, verbouwen of renoveren met diverse zaken rekening houden. Welke vergunningen moeten er worden aangevraagd, wordt er geluidsoverlast veroorzaakt door de werkzaamheden die u uitvoert, of ondervindt u zelf geluidsoverlast van een spoorlijn of snelweg?

Bij Noorman Bouw- en milieu-advies vindt u de benodigde kennis om u van adviezen te voorzien en er zo voor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer het bouwproces al in volle gang is. Wij vertalen uw wensen op het gebied van bijvoorbeeld energieverbruik, comfort, veiligheid en gezondheid naar samenhangende oplossingen. En we verzorgen vanzelfsprekend de nodige onderzoeken ter onderbouwing van de vergunningaanvraag en/of bestemmingsplanherziening.

Omgevingsvergunning

Noorman Bouw- en milieu-advies kan u begeleiden bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor het bouwen van uw woning of utiliteitsgebouw. Maar mogelijk heeft u niet eens een bouwvergunning nodig en kunt u vergunningsvrij bouwen. Wij zoeken dit voor u uit en voorzien u van advies.

 

Bewaren

Bewaren

Bouwbesluitberekeningen

Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning moet worden voldaan aan de eisen van het Bouwbesluit. Om dit te toetsen kan Noorman Bouw- en milieu-advies Bouwbesluitberekeningen voor u uitvoeren. Bijvoorbeeld berekeningen voor energieprestatie (BENG), daglicht, ventilatie en berekeningen met betrekking tot thermische isolatie, akoestiek/nagalmtijd en gevelgeluidwering, maar ook de milieuprestatie. Door deze berekeningen door ons te laten uitvoeren, zorgt u ervoor dat u zo snel mogelijk de vergunning kunt aanvragen. Wij berekenen niet alleen, maar geven ook advies als uit de berekening blijkt dat niet aan de eisen wordt voldaan.Bewaren

Bewaren

Geluidhinder

Geluid van bijvoorbeeld wegen of spoorlijnen kan geluidbelasting veroorzaken op gevels. Contactgeluid tussen verschillende ruimten of bouwlagen kan leiden tot vervelende geluidhinder. Noorman Bouw- en milieu-advies inventariseert het probleem, en kan door middel van metingen beoordelen of aan de eisen, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit, wordt voldaan. Wij beoordelen de constructie en stellen geluidwerende maatregelen voor, zoals vloerisolatie, gevel- of wandisolatie.Bewaren

Bewaren

Gezondheid

Wanneer u besluit te bouwen, wilt u dat de gebruikers van het gebouw geen nadelige effecten ondervinden op hun gezondheid. Daarom kunt u bij Noorman Bouw- en milieu-advies terecht voor advies over de verschillende aspecten die te maken hebben met gezondheid, zoals vochtproblematiek, daglicht en ventilatie.

Bewaren

Bewaren

Veiligheid

Veiligheid gaat voor alles. Daarom heeft Noorman Bouw- en milieu-advies alle benodigde kennis in huis om ervoor te zorgen dat uw gebouw voldoet aan alle bouwvoorschriften op het gebied van veiligheid zoals die gelden volgens het Bouwbesluit.

 

Bewaren

Bewaren

Transformatie van Gebouwen

Als een gebouw een nieuw bestemmingsplan krijgt, kan dat gevolgen hebben voor de eisen die aan het gebouw wordt gesteld. Wij zorgen ervoor dat de benodigde wijzigingen worden berekend, zodat de transformatie soepel kan verlopen.

Bewaren

Een vraag? Een probleem? Laat het ons weten, wij gaan de uitdaging aan:

   

  Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met ons privacybeleid.

  Waarom onze projecten succesvol zijn

  • Wij luisteren eerst
  • Korte lijnen, heldere communicatie
  • Al 35 jaar een begrip
  • Nuchter en doortastend