Praktijkmeting en onderzoek

Trillingsmeting

Tijdens metingen kan Noorman Bouw- en milieu-advies het trillingsniveau vaststellen. De uiteindelijke beoordeling van trillinghinder vindt plaats op basis van de maximale trillingssterkte. Bij het vaststellen van de maximale trillingssterke wordt onderscheid gemaakt tussen gebouwfuncties en functies van ruimten binnen gebouwen. Wordt de maximale trillingssterkte overschreden dan kan Noorman Bouw- en milieu-advies voor u de juiste adviezen geven over de te treffen maatregelen.Bewaren

Bewaren

Vochtonderzoek

Nog steeds komen gevallen voor van vochthinder of bouwschade door vocht. Niet alleen in de bestaande (oudere) gebouwen, maar ook in nieuwe gebouwen. De oorzaak is soms simpelweg lekkage, maar meestal zijn er één of meerdere typisch bouwfysische oorzaken als condensatie, optrekkend vocht, doorslaand vocht, gebrek aan ventilatie, koudebruggen etc.

Binnen Noorman Bouw- en milieu-advies is specifieke kennis aanwezig om een onderzoek te doen naar de oorzaak van een vochtprobleem. Waar nodig worden berekeningen uitgevoerd en/of metingen gedaan. Koudebruggen kunnen worden doorgerekend met een driedimensionaal rekenprogramma.
Bewaren

Bewaren

Een vraag? Een probleem? Laat het ons weten, wij gaan de uitdaging aan:

   

  Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met ons privacybeleid.

  Waarom onze projecten succesvol zijn

  • Wij luisteren eerst
  • Korte lijnen, heldere communicatie
  • Al 35 jaar een begrip
  • Nuchter en doortastend