Brandveiligheid

Of het nu gaat om een bestaand gebouw of om nieuwbouw, aan brandveiligheid worden hoge eisen gesteld. Binnen Noorman Bouw- en milieu-advies worden rapportages opgesteld met betrekking tot de brandcompartimentering, beheersbaarheid van brand, brandoverslagberekening, het beoordelen van vluchtwegen en de rook- en warmteafvoer binnen gebouwen.

De beoordeling van brandveiligheid is vaak onderdeel van een integrale bouwplantoetsing (nieuwbouw en verbouw). Maar we denken ook mee over bijvoorbeeld een slimme indeling, oplossingen om brandoverslag te voorkomen en een uitgebalanceerd brandveiligheidsplan. Voor bestaande gebouwen worden adviezen opgesteld om de brandveiligheid te verbeteren.

Veilig vluchten

Wanneer plotseling een brand uitbreekt in uw gebouw dan is het van cruciaal belang dat alle mensen zo snel mogelijk naar buiten kunnen vluchten. Belangrijk hierbij is om te weten aan welke regels u zich moet houden en hoe u het gebouw kunt inrichten zodat alle mensen veilig kunnen vluchten. Noorman Bouw- en milieu-advies heeft de juiste ingenieurs in huis om u te helpen bij deze vraagstukken.Bewaren

Bewaren

Brandoverslag

Een brandcompartiment kan als brandcompartiment functioneren als aan de weerstand tegen onder andere brandoverslag is voldaan. Bij brandoverslag verbreidt een brand zich via de buitenlucht van de ene ruimte naar de andere ruimte. Aan de hand van de NEN 6068 kan Noorman Bouw- en milieu-advies bepalen of aan de weerstand tegen brandoverslag wordt voldaan en of er daarbij voldoende ruimte is tussen de verschillende afdelingen.Bewaren

Bewaren

Brandcompartimenten

Belangrijk is om te weten hoe brand zich ontwikkelt in uw gebouw. Een gebouw wordt in brandcompartimenten ingedeeld om een eventuele brand beheersbaar te houden. Noorman Bouw- en milieu-advies kan adviezen geven voor het juiste ontwerp van uw gebouw. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat uw gebouw veilig is en dat een eventuele brand beheersbaar zal zijn.

Bewaren

Bewaren

Een vraag? Een probleem? Laat het ons weten, wij gaan de uitdaging aan:

   

  Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met ons privacybeleid.

  Waarom onze projecten succesvol zijn

  • Wij luisteren eerst
  • Korte lijnen, heldere communicatie
  • Al 35 jaar een begrip
  • Nuchter en doortastend