Bouwfysica

Bij het realiseren van een gebouw spelen een hoop fysische aspecten een rol, zoals warmte of de daglichttoetreding. Deze fysische aspecten bepalen hoe comfortabel het woon- en werkklimaat in het gebouw is. Noorman Bouw- en milieu-advies kan voor u bereken hoe een zo comfortabel mogelijke bouwfysica te verwezenlijken is!

Binnenklimaat

Het grootste gedeelte van onze tijd brengen we door in gebouwen. Daarom is het belangrijk dat deze gebouwen een goed binnenklimaat hebben, waarin we prettig kunnen leven. Mocht het binnenklimaat in een gebouw niet goed gerealiseerd zijn, dan kan dit voor allerlei klachten zorgen.

De ernst van deze klachten verschilt. Een ietwat te warm kantoor is enkel vervelend en oncomfortabel. Een veel te warme woning met vervuilde lucht leidt tot gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn of longproblemen.

Noorman Bouw- en milieu-advies kan voor u berekenen hoe het gewenste binnenklimaat het beste gerealiseerd kan worden. Zo wordt het gebouw niet enkel zo comfortabel mogelijk, maar voldoet uw gebouw ook aan wettelijke voorschriften.Bewaren

Bewaren

Vocht

Problemen met vocht kunnen op verschillende manieren consequenties hebben voor uw gebouw. Elk bouwmateriaal wordt aangetast door vocht: hout gaat erdoor rotten, metaal roesten, en cement brokkelt erdoor af. Daarnaast zorgt vocht voor schimmelvorming. Dat vinden we niet alleen vies, maar zorgt ook voor een ongezond binnenmilieu. Daar kunnen we fysiek last van hebben.

Noorman Bouw- en milieu-advies komt met oplossingen voor vochtproblemen. Wij zoeken naar de oorzaak, en komen met maatregelen die oplossingen bieden. Het doel hiervan is om een gezonde leefomgeving te creëren, die niet schadelijk is voor uw gebouw.Bewaren

Bewaren

Daglicht

Gebouwen met weinig daglicht binnen zijn somber, donker en kil. Denk maar eens aan een middeleeuws fort. Hoewel zo’n fort een erg imposante indruk maakt, zullen weinig mensen erin willen leven. We willen namelijk wonen en werken in een gebouw waar voldoende daglicht binnen komt, zodat we wat warmte en licht van de zon kunnen meepikken. Bovendien zijn er wettelijke voorschriften over hoeveel daglicht binnen moet kunnen treden.

Noorman Bouw- en milieu-advies voert daglichtberekeningen uit, waardoor wij kunnen bepalen of er genoeg daglichttoetreding in uw gebouw is. Tevens kunnen wij controleberekeningen doen, om na de realisatie te berekenen of uw gebouw aan de wettelijke voorschriften voldoet. Indien er onvoldoende daglicht is, adviseren wij u hoe dit wel te realiseren is.

Bewaren

Ventilatie

We hebben een hekel aan drukkende, benauwde ruimtes. Een slechte luchtkwaliteit in een gebouw is echter niet enkel oncomfortabel, maar kan zelfs leiden tot gezondheidsklachten, bekend als het ‘Sickbuildingsyndroom’. Gelukkig is dit te vermijden, door een goede ventilatie in een gebouw te realiseren.

Noorman Bouw- en milieu-advies kan voor u een goed ventilatieplan opstellen. Uiteraard is dit ventilatieplan afgestemd op de functie van het gebouw. Zo kunnen wij u helpen een prettige leefomgeving te realiseren!

Bewaren

Windhinder

Windhinder kan verschillende vormen aannemen. We kunnen erg veel last hebben van de wind op een terras, als de menukaart van het restaurant telkens uit onze handen waait. We kunnen ook erg veel last hebben van het gierende geluid van wind, soms gepaard met irritante pieptonen.

Gelukkig is windhinder relatief eenvoudig op te lossen. Zo kan het plaatsen van schermen soms al een wereld van verschil geven. Noorman Bouw- en milieu-advies kan voor u onderzoeken naar windhinder uitvoeren, en u advies geven over mogelijke maatregelen.
Bewaren

Bewaren

Bezonning

De zon heeft grote invloed op ons welzijn: we willen profiteren van warmte en licht, maar we willen niet dat onze kantoorgebouwen of woningen veranderen in broeikassen als de schaduw wegvalt. We willen daarom wonen in een omgeving waar een goede balans van zonlicht en schaduwval is. Bij verbouw- of nieuwbouwprojecten gebeurt het soms echter dat de schaduwval flink verandert voor de omgeving, zodat de omgeving last kan krijgen van de zon, of juist van de schaduw.

Nooman Bouw- en milieu-advies kan bezonningsstudies uitvoeren. Hiermee wordt duidelijk wat voor gevolgen uw nieuwbouw- of verbouwproject heeft op de schaduwval. Zo zal uw gebouw voldoen aan de gemeentelijke richtlijnen qua zonlicht, en zal uw gebouw geen hinder vormen voor de omgeving!
Bewaren

Bewaren

Een vraag? Een probleem? Laat het ons weten, wij gaan de uitdaging aan:

   

  Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met ons privacybeleid.

  Waarom onze projecten succesvol zijn

  • Wij luisteren eerst
  • Korte lijnen, heldere communicatie
  • Al 35 jaar een begrip
  • Nuchter en doortastend