Havenmeestergebouw Amsterdam

Havenmeestergebouw Amsterdam

De accommodatie voor de divisie Havenmeester is een gecombineerde kantoor- en technische functie in de haven van Amsterdam. Het nieuwe bedrijfspand is duurzaam en circulair gebouwd. Zo wordt er gebruik gemaakt van een gesloten bodemenergiesysteem. Daarmee vindt het verwarmen en koelen van het pand op een efficiënte en duurzame manier plaats. In de zomer onttrekt het systeem warmte uit het gebouw om het gebouw in de winter vanuit de bodem te verwarmen. Dit leidt tot een forse energiebesparing en aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot.

De constructie bestaat uit modulair geprefabriceerde elementen van FSC-gecertificeerd hout.

Alle energie die het gebouw verbruikt, wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak en aan de gevel. Daarmee voorziet het gebouw voor 100% in zijn eigen energie.

Wil je meer weten over de totstandkoming en uitvoering van dit project? Download de casestudie

BREEAM keurmerk: excellent ****

In het ontwerp is duurzaamheid centraal gesteld. De nieuwbouw krijgt een zogenoemde BREEAM NL Certificaat. Dit certificaat is een internationaal erkend keurmerk dat gebouwen beoordeelt op vele duurzaamheidscategorieën en alleen bovenwettelijke prestaties beloont. Dat houdt in dat een gebouw wordt neergezet volgens de meest recente duurzaamheidseisen, technieken en ook volledig is gericht op de gebruikers.

 

Noorman Bouw- en milieu-advies is als adviseur Energie en Duurzaamheid betrokken bij project Havenmeestergebouw te Amsterdam.

 

Een vraag? Een probleem? Laat het ons weten, wij gaan de uitdaging aan:

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Vaardigheden

    Gepubliceerd op

    oktober 1, 2021