Optimalisatieadvies voor woontorens

Meteen als je vanuit het westen Groningen binnenrijdt, vallen de twee grote woontorens op met de raampjes kris kras door elkaar en de uitstekende spiegels hangend aan de gevel. De woontorens zijn in opdracht van woningstichting Patrimonium ontworpen door Dominique Perrault Architecte in Parijs. Het ontwerp is uitgewerkt door Oving Architecten in Groningen.

Voor ons was de uitdaging om precies te berekenen hoe de ramen ten opzichte van elkaar moesten worden gepositioneerd om met behoud van het gevelbeeld brandoverslag te voorkomen, en daarmee de aanschaf van duur brandwerend glas.

Maar dit is niet het enige wat we voor dit project hebben gedaan. Ook hebben we onderzoeken naar de geluidbelasting op de gevels, externe veiligheid en windhinder ten behoeve van de benodigde wijziging van het bestemmingsplan en advieswerkzaamheden op het gebied van brandveiligheid, bouwfysica (EPC, ventilatie, daglicht, binnentemperaturen, etc.) en geluid uitgevoerd.

Vooral het aspect geluid had nog de nodige voeten in aarde, omdat een hoge geluidbelasting vanwege de rijksweg A7 aanwezig was, waardoor een deel van de gevels doof moest worden uitgevoerd. Om toch een goed woonklimaat te realiseren is gekozen voor inpandige loggia’s met te openen gevels als beschutte buitenruimte. De aangrenzende woonvertrekken kunnen via de loggia’s worden geventileerd, waardoor met een geopend raam, rustig kan worden geslapen.

« Terug naar overzicht

Bewaren

Een vraag? Een probleem? Laat het ons weten, wij gaan de uitdaging aan:

    Fout: Contact formulier niet gevonden.