The Student Hotel Amsterdam

Noorman Bouw- en milieu-advies is vanaf de eerste ontwikkeling tot bij de oplevering in opdracht van Boelens de Gruyter en Heijmans Amersfoort als adviseur akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid betrokken geweest bij de realisatie van 573 hotelkamers voor The Student Hotel in de voormalige Parooltoren en het Trouwgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam.

De in de jaren ’70 naar een ontwerp van Van den Broek en Bakema gebouwde kantoren zijn gestript, geïsoleerd, opnieuw ingedeeld en voorzien van twee extra verdiepingen met behoud van alle karakteristieke elementen. Behalve de hotelkamers zijn een tweetal restaurants, algemene ruimten en sportfaciliteiten gerealiseerd. Het ontwerp en de uitwerking van deze ruimten vond tijdens het bouwproces plaats resulterend in een dynamische projectorganisatie waarbinnen snel en flexibel moest worden geschakeld.

Een dynamiek die tevens kenmerkend is voor het gebruik: binnen het complex is veel mogelijk. Ook activiteiten met een wat hoger geluidniveau, die geen hinder in de rest van het complex mogen veroorzaken. Dit betekende puzzelen en woekeren met de ruimte om enerzijds hotelkamers en algemene voorzieningen met voldoende hoogte en daarmee een kwalitatief hoge uitstraling te realiseren en anderzijds voldoende geluidisolatie.

Verder is veel aandacht besteed aan het uitwerken van de detaillering en het uitwerken van de benodigde brandveiligheidsvoorzieningen. Voor ons betekende dit: snel schakelen, meedenken en het bedenken van goed maakbare oplossingen, waarmee het doel: het realiseren van een duurzaam, energiezuinig en comfortabel studentenhotel kan en is bereikt.

« Terug naar overzicht

Bewaren

Een vraag? Een probleem? Laat het ons weten, wij gaan de uitdaging aan:

    Fout: Contact formulier niet gevonden.